”Du har feber!”

Det sa maken just till mig, efter att ha kommit in i min skrivarlya.

”Nej, jag har inte feber, jag är bara lite ledsen”, var mitt svar.

I fredags var jag på begravning av en underbar man som snart skulle fylla 96 år. Kyrkan var nästan fullsatt, massor av blommor och mycket kärlek.

I morse fick jag reda på att en kär vän och granne hade gått bort. Han var i min ålder. Det är alldeles för tidigt att dö. Därför är jag ledsen och sitter här med tårfyllda ögon.

Egentligen borde jag vara glad. Efter att ha fått en fin artikel i Nationalencyklopedin förra veckan. Häromdagen fick jag reda på att en lärobok på Island kommer att ha med ett författarporträtt om mig och skriva om mina isländska böcker. Något som känns oerhört stort, båda sakerna.

Men ibland tränger sorgen undan det glada. Var nyss ute på skogspromenad, vägen där jag ofta brukade möta grannen, som alltid skämtade med mig. Hundarna älskade honom. Det var en man som alltid ställde upp för alla, även mig och min man. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Jag har turen att vara författare. Det gör att jag kan skriva av mig alla känslor och förmedla dem i någon av dem böcker jag skriver på just nu. Eftersom Mysteriet med Guldgubbarna är klar och snart ska gå till tryck, får det bli Äventyr i Uddevalla som får ta del av mina känslor. Det innebär att jag kommer att döda en person i handlingen som jag fattat tycke för. Bara så att du vet.

Ha en fin dag i vårsolen.

Jag med några av mina drygt 40 böcker. Foto Bertil Knoester.
Jag med några av mina
drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Skrivarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du några av årets nya böcker:

Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
”Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel.” Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.

”Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji.” Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.

”Gud vilken rysare!” Wattpad/alejon03

”En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!” Wattpad/arongustavsson

 

Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
”Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad.” Ingela Svensson

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Spara

Spara

Författare: Kim M Kimselius

Jag är författare, skrivkurslärare, föreläsare och bloggare. Älskar att låta fingrarna dansa över tangentbordet för att forma ord och meningar till spännande berättelser. Jag tycker om att inspirera andra att läsa och skriva. Jag håller skrivarkurser på sommaren, i skolorna och på distans. Skolorna bokar mig ofta för att jag ska uppmuntra eleverna att läsa och skriva. Jag älskar mitt jobb.

1 reaktion till “”Du har feber!””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *